Sarkari Naukri 2015 in Indian Institute of Teacher Education (IITE), Gandhinagar

IITE Recruitment – 2015 – Assistant Professor – 15 Posts



sarkari-naukri-2015, sarkari-naukri
Sarkari Naukri 2015


IITE Sarkari Naukri 2015 Details:-

Total Posts:- 15
Posts Name:- Assistant Professor
Educational Qualification:-
(1).For Assistant Professor in Teacher Education( Mathematics):-
(a).Post Graduate Degree (M.Sc.) in Mathematics with minimum 55% marks marks or equivalent grade from UGC recognized University.
(b). M. Ed. With 55% Marks or equivalent
Desirable:- Ph. D. in Education with pedagogic specialization.
(2).For Assistant Professor in Teacher Education (Science ):-
(a).Post Graduate Degree (M.Sc.) in Science (Physics/Chemistry/ Biology) with minimum 55% marks marks or equivalent grade from UGC recognized University.
(b).M. Ed. With 55% Marks or equivalent
Desirable:- Ph. D. in Education with pedagogic specialization.
(3). For Assistant Professor in Teacher Education (Language-English ):-
(a). Post Graduate Degree (M.A. ) in English with minimum 55% marks marks or equivalent grade from UGC recognized University.
(b).M. Ed. With 55% Marks or equivalent
Desirable:- Ph. D. in Education with pedagogic specialization.
(4).For Assistant Professor in Teacher Education (Language-Gujrati/Hindi):-
(a).Post Graduate Degree (M.A.) in Gujarati/ Hindi with minimum 55% marks or equivalent grade from UGC recognized University.
(b).M. Ed. With 55% Marks or Equivalent
Desirable-: Ph. D. in Education with pedagogic specialization.
(5).For Assistant Professor in Teacher Education (Social Science ):-
(a).Post Graduate Degree (M.A.) in any subject of Social Science with minimum 55% marks or equivalent grade from UGC recognized University.
(b).M. Ed. With 55% Marks or Equivalent
Desirable:- Ph. D. in Education with pedagogic specialization.
(6).For Assistant Professor in Teacher Education (Classical Language Sanskrit):-
(a).Post Graduate Degree (M.A.) in Sanskrit with minimum 55% marks or equivalent grade from UGC recognized University.
(b).M. Ed. With 55% Marks or Equivalent
Desirable:- Ph. D. in Education with pedagogic specialization.
(7).For Assistant Professor in Teacher Education (Philosophy):-
(a).Post Graduate Degree (M.A.) in Philosophy/ Indian Culture with minimum 55% marks or equivalent grade from UGC recognized University.
(b). M.Ed. With 55% Marks or Equivalent.
             OR
Post Graduate Degree in Education with Minimum 55% Marks, and B. Ed. Degree with minimum 55% Marks.
Desirable:- Ph. D. in Education with pedagogic specialization
(8).For Assistant Professor in Teacher Education (Psychology):-
(a).Post Graduate Degree (M.A.) in Psychology with minimum 55% marks or equivalent grade from UGC recognized University.
(b). M.Ed. With 55% Marks or Equivalent.
                   OR
Post Graduate Degree in Education with Minimum 55% Marks, and B. Ed. Degree with minimum 55% Marks.
Desirable : Ph. D. in Education with pedagogic specialization.
(9). For Assistant Professor in Teacher Education ( Indian Culture):-
(a)Post Graduate Degree (M.A.) in Indian Culture with minimum 55% marks or equivalent grade from UGC recognized University.
(b). M.Ed. With 55% Marks or Equivalent.
                    OR
Post Graduate Degree in Education with Minimum 55% Marks, and B. Ed. Degree with minimum 55% Marks. 
Desirable:- Ph. D. in Education with pedagogic specialization.
(10).For Assistant Professor in Teacher Education ( Sociology):-
(a).Post Graduate Degree (M.A.) in Sociology with minimum 55% marks or equivalent grade from UGC recognized University.
(b). M.Ed. With 55% Marks or Equivalent.
                   OR
Post Graduate Degree in Education with Minimum 55% Marks, and B. Ed. Degree with minimum 55% Marks.
Desirable : Ph. D. in Education with pedagogic specialization.
(11).For Assistant Professor in Fine Arts:-
Post Graduation Degree in Fine Arts (MFA) with Minimum 55% Marks.
(12). For  Assistant Professor in Performing Arts:-
Post Graduation Degree in Music/ Dance/ Theatre with Minimum 55% Marks.
(13). For Assistant Professor in Physical Education:-
Master of Physical Education (M. P. Ed.) with minimum 55% Marks.
Interview Date and Time:-
Date :-  17th January, 2015 and 18th January, 2015
Registration Time :-  Before 1 hour of scheduled Interview Time.
Venue :-  Indian Institute of Teacher Education, Ramkrishna Shaikshanik Sankul, Near Mahatma Mandir, Sector-15, KH Road, Gandhinagar-382016.
Schedule of Interview :-
17th January, 2015 :
1) 10.00 AM – Assistant Professor (Mathematics Method)
2) 12.00 AM – Assistant Professor (Science Method)
3) 03.00 PM – Assistant Professor ( Fine Arts )
4) 04.00 PM – Assistant Professor ( Performing Arts )
5) 05.00 PM – Assistant Professor ( Physical Education )
18th January, 2015 :
1) 10.00 AM – Assistant Professor ( English Method )
2) 11.00 AM -Assistant Professor( Language Gujarati/Hindi and Sanskrit Method )
3) 12.00 AM – Assistant Professor ( Social Science Method )
4) 02.00 PM – Assistant Professor ( Philosophy Subject )
5) 03.00 PM – Assistant Professor ( Psychology Subject )
6) 04.00 PM – Assistant Professor ( Indian Culture Subject )
7) 05.00 PM – Assistant Professor ( Sociology Subject )
For more Details Click the link Below:-
www.TopSarkariNaukri.com – Best Place to Get latest Sarkari Naukri 2015 Updates.